注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

方振宁

Fang media

 
 
 

日志

 
 

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻  

2011-06-24 20:15:00|  分类: 建筑评论 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
你知道Anne Holtrop的设计的灵感来自哪里吗?
http://www.gooood.hk/_d271633113.htm
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
 
 
 
非常感谢设计方Anne Holtrop将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards Anne Holtrop for providing the following description: 
 
 
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
 
 
 
Temporary Museum (Lake) is a curvaceous form set at the end of a meandering path in a nature
reserve north-west of Amsterdam. Like the ephemeral transitions of the autumnal season it
inhabits, the gallery, which opened on mid august 2010, had a lifespan of only six weeks.
 
Inspired by the automatic drawings of Dadaist Jean Arp - in which the hand is allowed to
move instinctively across the paper - Anne Holtrop began the work with sketches through which
he intended to use chance in a way to ‘discover form’. this led to a fluid organic outline that ‘hints
at the idea of a landscape element - the lake - but is not taken literally’. the resulting shape
generated a plan form, which was extruded upwards to create a single-storey enclosure, open to
 the elements in parts. the structure uses a simple construction sheathed in untreated laminated
poplar. the Temporary Museum houses single works from four artists - Renie Spoelstra, Eva-
Fiore Kovacovsky, Driessen & Verstappen and Sjoerd Buisman - who variously interpreted the 
landscape theme. the huge charcoal drawing by Spoelstra, for example, is specifically connected 
to the structure and surroundings; the artwork’s size mirrors the opening opposite it, while its 
content is an image of the scene viewed outside.
 
three further openings establish a relationship between inside and outside, framing the
artificial fabric-like folds of timber or the gentler rendering of nature itself. Described by Holtrop
as an ‘abstract nature’, the design is halfway between building and model. ‘there is never a point 
in which you can consider the form in its entirety, either inside or out,’ says Holtrop, ‘so the
experience of the building is always relational, and not the experience of an absolute whole.’
text by Georgina Ward
 
 
 
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
 
 
 
Credits and Data:
Project title: Temporary Museum (Lake)
Organization: Stichting Beeldende Kunst Manifestatie Heemskerk, part of exhibition Schone
Schijn
Location: Kruisberg, Heemskerk, e Netherlands
Construction: 2010
Material: fully made in untreated poplar wood
Architect: Anne Holtrop
Project team: Anne Holtrop, Akira Negishi
Contractor: Art Assistance Amsterdam
Photography: Bas Princen
Shown together with works of Renie Spoelstra, Driessen & Verstappen, Eva-Fiore Kovacovsky and Sjoerd Buisman
 
 
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
 
 
Anne Holtrop (b. 1977, the Netherlands) studied architecture at the Academy of Architecture in
Amsterdam from 1999 to 2005. After graduation, and still resident in Amsterdam, Holtrop set up
his own practice, being twice awarded grants from the Netherlands Foundation for Visual Arts,
Design and Architecture, known in the Netherlands as Fonds BKVB, as well as receiving the
Charlotte Köhler Prize for Architecture from the Prince Bernhard Cultural Foundation in 2008.
In 2009 he joined an artist in residence in Tokyo and in 2011 in Seoul. He is a visiting lecturer
and external critic at various art and architecture academies and is editor of OASE, an
independent architectural journal for architecture. His work has been exhibited in the Nouveau
Musée Nationale de Monaco (MC), Ludwig Forum Aachen (D), NAI Rotterdam (NL), Museum
De Paviljoens (NL) and Tokyo Wonder Site (JP).
 
 
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁 
 
  
 
外形蜿蜒优美的临时博物馆(湖)位于阿姆斯特丹西北郊外的小路尽头。是一个2010年8月中旬开业,寿命只有6周的临时画廊。受达达主义的绘画启发,设计师Anne Holtrop创作出了这个有着液体般有机轮廓的景观要素----“湖”,其内涵超越字面意思。“湖”是开放式单层建造,外表皮使用了未经处理的杨树木材。
 
这里放置四位风格各异的艺术家作品。他们是Reniepoelstra, Eva-Fiore,Kovacovsky, Driessen & Verstappen 和 Sjoerd Buisman。主入口放着poelstra的巨大木炭画,与环境直接连应。
 
木材本身的特质呈现了宛如人工织物般的温和曲线,设计师将设计过程中的建造和模型称之为“抽象自然”,并认为无论在室内外都没有点让人可以考虑其整体形势,所以过程一直是一种关系,而不是整体的一个经验。
 
 
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
 
我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁
这个临时博物馆由荷兰设计师Anne Holtrop设计。为了展出一系列反映湖边风光的绘画作品,Anne Holtrop在阿姆斯特丹的一个自然保护区里设计建造了这个曲线的迷宫。
 
因为全部建筑材料是未经处理的白杨木,临时博物馆的寿命仅有短短的六周。

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁


我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁

我喜欢Anne Holtrop的设计是因为简单而看不腻 - 方振宁 - 方振宁


  评论这张
 
阅读(57)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017