注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

方振宁

Fang media

 
 
 

日志

 
 

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E  

2011-10-11 21:36:00|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Brussels firm 51N4E have converted the industrial buildings at this former coal mine in Winterslag, Belgium, into a cultural centre.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Called C-Mine, the project involved building two new structures to house theatres either side of the main machinery hall.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

The new buildings have a white concrete base and steel shutters so the auditoria inside can either be flooded with natural light or darkened for performances.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

The project also houses a design centre, music room, restaurant, event hall, exhibitions spaces and tourist facilities for the old mining site.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Photographs are by Stijn Bollaert, courtesy 51N4E.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Here are some more details from the architects:


C-MINE: cultural infrastructure reconversion

This project consists of the reconversion of the listed machinery buildings on the former coal mine site of Winterslag. The complex will house up to 5.000 m2 of cultural infrastructure. In the remaining and restored part of the building a design centre, a restaurant, a festivity hall and a touristic infrastructure for the experience of the mining history.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

In the arm pits of the old T-shaped building a new theatre hall, a smaller music room, several exhibition spaces and facility functions (a.o. offices) are developed. The new part integrates perfectly into the functional and formal logic of the existing complex.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

The former nerve centre of the coal mine of Winterslag is being transformed into the new heart of C-MINE. The former compressor hall, the lift buildings and the ‘Barenzaal’ are reprogrammed and developed into a cultural centre, a design centre and a tourist visitors centre.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Restoration: The existing buildings form brick envelopes housing the different machines. Already through their scale and their engineering they enforce respect. By opting for a light restoration they buildings will remain intact, as privileged witnesses from the mining age.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Extension: The industrial buildings present themselves as a monolith. Functionally they consist of a five meters high labyrinthine foundation base with on top a few majestical machine halls. This contrast between light and dark, high and low, spacious and covered up forms the biggest quality of these buildings. The extension is a resolute option to enhance this contrast and maintain it. The existing base is extended on to the whole available construction site. The new base in white concrete smoothly accommodates all new functions. Only the two new venue hall will pierce trough the base with their volume.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Cultural machines: The two new theatre venues are considered as cultural machines. Together with the lift buildings and the compressor hall they construct a new complex of machine halls on a big ‘piano nobile’. In between these cultural and industrial machine hall unique terrace arise, paved with the same red and white tiles as the existing interior floors of the machine halls.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Like the machine halls the two theatre venues bathe in daylight and are equipped with steal blades for regulatable sun shading and darkening. The big venue (500 spectators) is equipped with a fixed slope while the small venue has a flat ground floor surface.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Program: The new complex has its main entrance on to the urban square in front. A big steal volume filters the public from this square into the foyer. Once inside one finds the tourist visitor centre.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

The foyer will function as huge distribution centre form which provides access to the other functions such as an exhibition space, the café and restaurant, the big and small venue, etc.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

On top of this foyer the compressor hall is located which can function as an expansion tank for the design centre, the cultural centre, as well as for third parties.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Form the compressor hall on the visitor can access the Mine Experience, the design centre, the café and restaurant and the new roof terraces – accompanied with a unique view on the slagheap.

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

 

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

 

[转载]比利时的某工业建筑改造成文化中心C-Mine by 51N4E - 方振宁 - 方振宁

Location: Winterslag, Genk, BE
Invited competition: 2005
Completion: 2010
Client: City of Genk
51N4E tasks: full process
Project team: Johan Anrys, Freek Persyn, Peter Swinnen, Aglaia De Mulder, Kelly Hendriks, Chris Blackbee, Joost Körver, Lu Zhang, Tine Cooreman, Aline Neirynck, Tom Baelus, Sotiria Kornaropoulou, Bob De Wispelaere, Jan Das, Philippe Nathan.
Consultants: TTAS (theater techniques), Bureau Monumentenzorg (heritage), Arat/ Philip Baelus (restoration)
Structural engineer: BAS/ Dirk Jaspaert
Technical engineer: IRS
Building physics/acoustics: Daidalos-Peutz
Calculation: Probam
Construction: Houben
Programme: theater & concert hall, Tourist Centre, Design Museum
Site surface: 8.800 m2
Built surface: 15.000 m2
Construction cost (excl VAT): 30.000.000 €

from twitter

 

  评论这张
 
阅读(6)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017